Szabó B Csilla blogja

Medvehagyma krémleves Mascarpones palacsintatekerccsel

Medvehagyma krémleves Mascarpones palacsintatekerccsel

Friss, zöld, élénk, élettel teli, karakteres és selymes. Ez a medvehagyma krémleves. Imádom! Nem voltam mindig ilyen medvehagyma-rajongó, de egyszer ettem egy isteni finom levest, amely elvarázsolt. Természetesen elhatároztam, hogy ilyet vagy ilyesmit én is készítek otthon. És örömmel jelentem, hogy sikerült. Íme, a recept, ahogy én készítem :

HOZZÁVALÓK:

  • 2 közepes méretű krumpli
  • 80 – 100 g medvehagyma
  • 100-200 ml tejszín
  • 200 g Mascarpone vagy krémsajt
  • 2-3 palacsinta (60g liszt, 1 egész tojás, víz, só)

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. Megsütjük a palacsintákat.
  2. A medvehagymát vékony csíkokra vágjuk, s kb. 2 evőkanálnyit még finomabbra, apróbbra vágunk, s ezt hozzákeverjük a Mascarponehoz.  Ezzel a masszával megtöltünk 2-3 palacsintát, betekerjük, és a hűtőbe tesszük őket.
  3. A krumplit meghámozzuk, kisebb kockákra vágjuk, és kb. 1 liter, jó sós vízben nagyon puhára főzzük- ez lesz az alap.
  4. A puhára főtt krumplit a főzőlevében botmixerrel pürésítjük, ehhez hozzáadjuk a tejszínt és forrásba hozzuk.
  5. Levesszük a tűzről, s hozzáadjuk a csíkokra vágott medvehagymát. Ezt is jó alaposan összeturmixoljuk, hogy krémes, és egynemű legyen.

A medvehagyma nem szereti, ha agyonfőzik, ezért ennyi hő elég neki. Így a színe is szép élénk marad, és a benne rejlő értékes tápanyagokat sem tesszük tönkre.

Tálaljunk! A palacsintákat óvatosan tekercsekre vágjuk, a tányérba rendezzük, és nyakon öntjük az élénk színű, selymes és erősen karakteres, gőzölgő levesünkkel. Egészségünkre!Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *