Szabó B Csilla blogja

Gesztenyés -csokoládés mielle feuille

Gesztenyés -csokoládés mielle feuille

Hát igen, kissé kacifántosnak, kimondhatatlannak tűnik, de elkészíteni egyáltalán nem nehéz A mille-feuille (mill-föj), melynek jelentése ezer levél, tulajdonképpen a franciák krémese, mely nagyon csinos, és sokban különbözik a mi francia krémesnek nevezett édességünktől. Vettem a bátorságot, s kicsit leegyszerűsítettem néhány lépést, ízeiben téliesre hangolom, és szerintem így is egy elegáns és különleges desszertünk pompázhat az ünnepi asztalon.

HOZZÁVALÓK:

  • 1 csomag hűtött, kinyújtott levelestészta (275 g)

a gesztenyekrémhez:

  • 120 g gesztenypüré
  • 150 g mascarpone

a csokimousse-hoz:

  • 100 g étcsokoládé
  • 140 g habtejszín

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A levelestésztát egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítjük, és kb. 4×8 cm-es téglalapokra vágjuk. Én vonalzóval mértem ki, hogy szép egyformák legyenek. De ha bízunk a szemmértékünkben, a vonalzó el is hagyható. A téglalapokat letakarjuk sütőpapírral, és egy másik tepsivel lesúlyozzuk. Ez azért fontos, hogy sülés közben a tészta ne hólyagosodjon fel. Ezt így kb.180 fokra előmelegített sütőbe küldjük és készre sütjük.
  2. Közben elkészítjük a krémeket. A gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni, majd alaposan kikeverjük a mascarponéval. Csőrös habzsákba tesszük.
  3. A csokimousse-hoz felolvasztjuk a csokoládét, s ha langyosra hűlt, hozzáscsorgatjuk a tejszínhez, és a szokásos módon habbá verjük, s ezt is csőrös habzsákba tesszük.
  4. Ha megsült a levelestészta, hagyjuk kihűlni. Egy süteményhez három lapra lesz szükségünk.  A habzsákban várakozó gesztenyekrémet varázsoljuk az alsó rétegre, a másodikra a csokimousse-t, s a harmadikra pedig mehet mindkettőből, végül porcukorral hintjük, és kész is!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *