Szabó B Csilla blogja

Csoki mousse

Csoki mousse

Ez a legegyszerűbb és a legfinomabb 2 hozzávalós csokis desszert! Gondoltátok volna, hogy 2 hozzávalóból lehet valami finom desszertet összedobni? Határozottan IGEN!

Azt gondoltam korábban, hogy már rég megtaláltam a világ legegyszerűbb desszertreceptjét. Akkor 3 hozzávalót használtam, na de most, mivel takarékos főzőmódba kapcsoltam, próbáltam csökkenteni, egyszerűsíteni… És kérem szépen, megint beigazolódni látszik az: „Egyszerű a nagyszerű” elmélet, mert 2 hozzávalóból olyan finomságot lehet készíteni, hogy majdnem megszólal, mikor benyúlok érte a hűtőbe.

Csokihab,csoki mousse, choco mousse, mindegy , hogy becézzük. Nézzük inkább a hozzávalókat:

HOZZÁVALÓK:

  • 500ml habtejszín (kb.33%-os)
  • 350g főzőcsokoládé

Ha kevesebbet szeretnénk készíteni, tartsuk be a következő arányt: 100ml habtejszínhez 70 g olvasztott csokoládé kell. Tökéletes állaga lesz a desszertünknek.

A csokoládé íze, minősége, kakaótartalma, cukortartalma a domináns, mert a tejszín lágyan és szerényen kísér csupán.Tehát olyat válasszunk, amelyet szeretünk. Lehet a tiszta, finom, minőségi csokoládé, lehet az egyszerű főzőcsokoládé, viszont a narancsos vagy a chilis is jó választás lehet.

 Na, és hogyan készül? Egyszerűen!

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A csokoládét gőz fölött vagy mikróban felolvasztjuk, s picit hűlni hagyjuk.
  2. A tejszínt kemény habbá verjük.
  3. A langyos, de még folyékony csokit belecsorgatjuk a tejszínhabba, és finom mozdulatokkal, de alaposan elkeverjük.
  4. Az így kapott lágy krémet kisebb pohárkákba töltjük, és hűtőbe tesszük pár órára. Minél tovább hűtjük, annál tökéletesebb az állaga.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *