Szabó B Csilla blogja

Fűszervajjal töltött csirkemell roppanós rétestészta köntösben

Fűszervajjal töltött csirkemell roppanós rétestészta köntösben

 Ez tulajdonképpen a kijevi csirkemell egészségesebb változata. Ez esetben eltekinthetünk a panírozástól és bő olajban sütögetéstől, s ezáltal az elkészítése is gyorsabb és egyszerűbb.

Ropogósra sült rétestészta öleli körbe az ízletes, omlós, fehér, puha, szaftos húst, melyet átjárt a fűszervaj illata és zamata. Nagyon ígéretes!

HOZZÁVALÓK:

 • 100 g puha vaj
 • 2-3 gerezd fokhagyma
 • 1 csokor petrezselyemzöldje – kb. 30g
 • 4 darab csirkemell
 • 4 darab réteslap

a tetejére

 • 1EK olaj
 • 1EK balzsamecet

ELKÉSZÍTÉSE:

 1. Készítsük el a fűszervajat: zúzzuk apróra a fokhagymát, vágjuk finomra a petrezselyemzöldet, majd egy só és bors társaságában dolgozzuk össze a puha vajjal.
 2. Előkészítjük a csirkemelleket a töltésre. Először megszabadítjuk a kicsi nyúlványától, majd egy hosszabb, hegyes késsel mintegy zsebet vágunk – egy vájatot szúrunk bele a húsba, ügyelve arra, hogy a húst ne vágjuk ki. Az ujjunkkal kicsit kibővíthetjük ezt a zsebecskét, utat vájva a vajnak.
 3. A fűszervajat négyfelé osztjuk, majd beletöltjük a csirkemellekbe, s enyhén meghintjük a húsokat sóval.
 4. És most jön a varázslat a vékony réteslappal!  Kiterítjük a vékonyka réteslapot, és a két széléné fogva ujjainkkal összegöngyöljük, összeráncoljuk, hogy redőcskék legyenek  rajta, majd ebbe  belegöngyöljük a vajjal töltött csirkemellet.
 5. Ha elkészültünk mind a négy csomagocskával, sütőpapírral bélelt tepsire rendezzük őket. A sütőpapírt nem árt, ha kicsit leolajozzuk. 
 6. Összekeverjük az egy kanálnyi olajat az ecettel, s ezzel a keverékkel szépen, egyenletesen megkenegetjük a csomagok tetejét, majd beküldjük őket 180 fokra előmelegített sütőbe 25-30 percre sülni. Mindenképpen a sütő aljára vagy alsó felébe helyezzük a tepsit, nehogy a finomka rétesréteg megégjen! 

  Selymes krumplipürével egy igazi fejedelmi fogás.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *