Szabó B Csilla blogja

Japán palacsinta avagy a „Fluffy pancakes”

Japán palacsinta avagy a „Fluffy pancakes”

Puha, levegős, könnyed, csupa hab ez a palacsinta! Megkóstolni, és megszeretni, és soha el nem lehet feledni… Szeretem a mi palacsintánkat is, de miután ezt megkóstoltam, megfogadtam, hogy ezt futószalagon fogom gyártani.

Némi kis zsonglőrködést igényel, de ha belejön az ember lánya, nincs megállás.

HOZZÁVALÓK:

8 darabhoz

4 tojás (szétválasztva)

4 EK tej

2 TK vaníliakivonat

4 EK simaliszt

1 TK sütőpor

4 csapott EK cukor

ELKÉSZÍTÉSE:

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A tojássárgákat felverjük, hozzáadjuk a tejet, majd a vaníliakivonatot, alaposan összekeverjük, hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport, majd szép egyneműre keverjük.
  2. Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, mikor már félig kemény, adjuk hozzá kanalanként a cukrot is.
  3. A kemény tojáshabot keverjük kisebb adagokban a sárgájához, óvatosan, érzéssel, nehogy összetörjük a habot. Addig adagoljuk, míg az egész egynemű, sűrű, szép levegős, remegős massza nem lesz.
  4. Vékonyan vajazzunk ki egy tapadásmentes serpenyőt, s hevítsük fel. Egy evőkanállal adagoljunk 4 kis kupacot a serpenyőbe, majd adjunk minden kupac tetejére még egy kisebb kupacot, hogy csúcsos, pufi palacsinták lehessenek belőlük. Ha kész vannak a kupacok, fedjük le a serpenyőt, és 3-4 percig süssük alacsony lángon, utána vegyük le a fedőt, és tetézzünk rájuk még egy kupacot, s löttyintsünk a palacsinták alá egy evőkanál vizet is, hogy a keletkező gőz jól járja át őket, s ettől szép nagyra nőjenek, majd újból fedjük le őket 1 percre. Fordítsuk meg óvatosan a palacsintákat, mehet alájuk még egy evőkanál víz, fedjük le a serpenyőt, majd ezt a felüket is 3-4 percig süssük.

Még melegen tálaljuk, s lecsorgathatjuk olvadt csokoládéval, kínálhatunk hozzá gyümölcsöt, tejszínhabot, vagy amit csak szeretnénk.Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *